Στην 36η απονομή European Film Awards (EFAs), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2023, η ταινία της Anna Hints, Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΣΑΟΥΝΑΣ «Smoke Sauna Sisterhood», κέρδισε το πρώτο βραβείο και ανακηρύχτηκε Καλύτερη Ευρωπαϊκή ταινία του 2023!

 

Δείτε την απονομή στο βιντεο

 

The 36th European Film Awards (EFAs) were held in Berlin Saturday, where Estonian film «Smoke Sauna Sisterhood,» written and directed by Anna Hints, won best documentary.

«Το έγκλημα μου» του Francois Ozon στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες !

Η πολύ πετυχημένη και μεγαλύτερη πρόσφατη ταινία του Francois Ozon έρχεται στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου.

«Το έγκλημα μου» με πρωταγωνίστριες τις νέες ηθοποιούς Nadia Tereszkiewicz και Rebecca Marder περιλαμβάνει στο καστ κορυφαίους  γάλλους ηθοποιούς όπως ο Danny Boon, η Isabelle Huppεrt και o Fabrice Luchini.

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Madeleine, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία
ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης, νεαρής άνεργης δικηγόρου, Pauline, αθωώνεται
επικαλούμενη αυτοάμυνα.
Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

 

ΔΩΜΑΤΙΟ 108 με τους Jeremie Regnier και Alma Jodorowsky από 5 Μαίου στους κινηματογράφους !

Ένας διάσημος πολιτικός κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του που βρέθηκε νεκρή, ένα βράδυ, στο δωμάτιο 108 του ξενοδοχείου τους. Είναι αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Και ίσως να μην ξέρει και ο ίδιος.
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

CUNNINGHAM 3D αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ από 31/3

Η τρισδιάστατη ταινία της Alla Kovgan για τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο Merce Cunnignham CUNNINGHAM 3D που συνεργάστηκε με πρωτοπόρους καλλιτέχνες της εποχής του όπως, μεταξύ άλλων, τον μουσικό John Cage και τους ζωγράφους David Rauschenberg και Andy Warhol θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ από 31 Μαρτίου.

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας 2022

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλονται 2 ταινίες της filmtrade.
Το Σάββατο 2 Απριλίου προβάλλεται στον κιν/φο ΑΣΤΟΡ στις 2000 η ταινία της Caroline Vignal Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ με την εκπληκτική Laure Calamy που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της με το Βραβείο Σεζάρ.
Την Κυριακή 3 Απριλίου προβάλλεται το θρίλερ του Stephan Steker ΔΩΜΑΤΙΟ 108 με τους Jeremie Regnier και Alma Jodorowsky στον ΔΑΝΑΟ επίσης στις 2000.
Μην τις χάσετε !

Η Αγγελική Αντωνίου με την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» στο Σύδνεϋ!

Η Αγγελική Αντωνίου με την τελευταία της ταινία  «ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», που πραγματοποιεί μια σημαντική φεστιβαλική πορεία  σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, έχει επιλεγεί ως  μία από τις 10 μόνον σκηνοθέτιδες, που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα «EUROPE! VOICES OF WOMEN IN FILM», στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σύδνεϋ.

Η επιλογή της ταινίας της Αγγελικής Αντωνίου στο Sydney Film Festival, ως μια από τις αντιπροσωπευτικότερες γυναικείες φωνές του Ευρωπαϊκού σινεμά, ακολουθεί την συμμετοχή της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» σε σειρά άλλων διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ όπως :

  • Marché du Film (Work in progress / Category: Goes to Cannes), Γαλλία
  • Kitzbühel Film Festival (International Feature Film Competition), Αυστρία ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
  • Thessaloniki International Film Festival (Official Selection), Ελλάδα
  • Hof International Film Festival (Official Selection), Γερμανία
  • San Francisco Greek Film Festival (Competition), ΗΠΑ
  • Indie FEST Film Awards, ΗΠΑ, 2021 ΒΡΑΒΕΙΟ Best of show
  • Los Angeles Greek Film Festival (Competition), ΗΠΑ 3 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ Orpheus (Best Feature Film, Best Director και Best Performance (ΑγγελικήΠαπούλια)
  • Rhode Island International Film Festival (Official Competition), ΗΠΑ
  • Split Film Festival / International Festival of New Film, Κροατία
  • Nashville Film Festival (Spotlight: International lens), ΗΠΑ
  • Sydney Film Festival, Europe! Voices of Women in Film, Αυστραλία
  • Hiroshima International Film Festival, Ιαπωνία
  • Festival Films Femmes Méditerranée, Γαλλία

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» και πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια και ο Γιάννης Τσορτέκης.

δείτε το Trailer:   https://youtu.be/90til9tuJ7Q

ΣΥΝΟΨΗ:  Η ΑΝΝΑ (Αγγελική Παπούλια) το μόνο που θυμάται είναι να μαγειρεύει. Μια νύχτα φτάνει σε μια λαϊκή γειτονιά κοντά στο λιμάνι. Εκεί συναντά τον απρόβλεπτο, μοναχικό ΡΟΥΛΑ (Γιάννης Τσορτέκης) και βρίσκει δουλειά και φιλοξενία στην ταβέρνα του. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ανακατασκευάσει το παρελθόν της. Η θεραπευτική μαγειρική της που ξυπνά αναμνήσεις στους θαμώνες και ο έρωτας, την βοηθούν να επανασυνδεθεί με τον εαυτό της.

Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο Ρούλα τυχαία ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας.

«Η Αγγελική Αντωνίου αφηγείται ιστορίες θαυματουργών συναντήσεων που συνδέονται με τα ομορφότερα πράγματα της ζωής: το φαγητό και τον έρωτα! Ταυτόχρονα η ταινία είναι σχεδόν σαν παραμύθι. Aπλά υπέροχο σινεμά!»  –  ΗΟF INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

«Το φαγητό και η αγάπη είναι τα συστατικά ενός γοητευτικού comic drama για μια γυναίκα χωρίς μνήμη που ξεκινά μια νέα ζωή σαν μαγείρισσα σε μια ταβέρνα κοντά στη θάλασσα.»  –  SYDNEY FILM FESTIVAL

 

25/11/2021 στους κινηματογράφους  από τη  Filmtrade

 

 

 

Online Cinema Πρεμιέρα

Η ταινία ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΑΜΑ  έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα,

μόνο για 3 προβολές Οnline Cinema Premiere

στις 23, 24 και 25 Απριλίου (στις 8 μ.μ.)

* Εισιτήρια αποκλειστικά στο Viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/for-sama/

H Filmtrade στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2020 (πρόγραμμα Ιcons)

Στα πλαίσια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2020

η Filmtrade παρουσιάζει την ταινία της Alla Kovgan

CUNNINGHAM

Μια τρισδιάστατη κινηματογραφική εμπειρία για τον θρυλικό αμερικανό χορογράφο Merce Cunningham.

ΣΥΝΟΨΗ: H ταινία CUNNINGHAM ακολουθεί την καλλιτεχνική πορεία του Merce Cunningham επι τρεις δεκαετίες (1944-1972) δοκιμασιών και ανακαλύψεων, από τα πρώτα χρόνια του αγώνα του ως  χορευτή στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη έως την καταξίωσή του ως έναν από τους πιο οραματιστές χορογράφους στον κόσμο. Η τεχνολογία 3D συνδυάζει τη φιλοσοφία και την ιστορία του, δημιουργώντας ένα εσωτερικό ταξίδι στο καινοτόμο έργο του.

Μια συναρπαστική έκρηξη χορού, μουσικής και αρχειακού υλικού που προβάλλεται για πρώτη φορά, το CUNNINGHAM είναι ένα επίκαιρο αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες χορού στον κόσμο.

Πλήθος εικόνων αρχείου, συνεντεύξεις αλλά και 3D σημερινές αναπαραστάσεις μυθικών του χορογραφιών, απαρτίζουν αυτό το ντοκιμαντέρ που οι λάτρεις του χορού δεν επιτρέπεται να χάσουν.

 

Σημειωμα της σκηνοθέτιδας Αlla Kovgan

«Με συγκινεί ιδιαίτερα η ιστορία του, ένας απίστευτος θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος. Κατά τα πρώτα 30 χρόνια της καριέρας του (μεταξύ 1942-1972), επέμεινε, με μεγάλη αποφασιστικότητα και αντοχή, να χορεύει παρά όλες τις δυσκολίες. Ήταν πάντα έτοιμος να υπερβεί τον εαυτό του, να τοποθετηθεί σε άγνωστες καταστάσεις και να βρει νέες λύσεις.»

 

Η σκηνοθετις ΑΛΑ ΚΟΒΓΚΑΝ
Σκηνοθέτις, σεναριογράφος και μοντέζ, γεννημένη στην Μόσχα. Από 20ετίας διδάσκει αβάν γκαρντ σινεμά για τον Χορό, ενώ προγραμματίζει για το Φεστιβάλ Ταινιών Χορού της Αγίας Πετρούπολης. Ζει κι εργάζεται στη Βοστώνη.

 

CUNNINGHAM

ΗΠΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ & ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | DCP | 93′ | ΑΓΓΛΙΚΑ

 

CREDITS

WRITTEN AND DIRECTED BY ALLA KOVGAN

SUPERVISING DIRECTOR OF CHOREOGRAPHY ROBERT SWINSTON

DIRECTOR OF CHOREOGRAPHY JENNIFER COGGANS

PRODUCED BY HELGE ALBERS, ILANN GIRARD, ALLA KOVGAN 

PRODUCERS ELIZABETH DELUDE-DIX, KELLY GILPATRICK, DERRICK TSENG

DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY MKO MALKHASYAN

CONSULTING EDITOR ANDREW BIRD

3D SUPERVISOR / WORKFLOW DESIGNER SERGIO OCHOA

EDITOR ALLA KOVGAN

DIRECTOR OF STEREOGRAPHY JOSÉPHNE DEROBE

ARCHIVAL SEQUENCES DESIGNER MIEKE ULFIG

COSTUME DESIGNER JEFFREY WIRSING

SOUND DESIGN AND MIX FRANCIS WARGNIER

SOUND ENGINEER OLIVER STAHN 

ORIGINAL MUSIC BY VOLKER BERTELMANN (HAUSCHKA)

EXECUTIVE PRODUCERS STEPHANIE DILLON, ANNA GODA, OLI HΑRBOTTLE, LYD  E. KUTH, ANDREAS ROALD

co-producers DΑΝ WECHSLER, SILVANA BEZZOLA RIGOLINI, ANNIE DAUTANE GALLIEN CHALANET QUERCY

ASSOCIATE PRODUCER LAURA WEBER 

Εμφανίζονται οι:

ASHLEY CHEN, BRANDON COLLWES, DYLAN CROSSMAN,  JULIE CUNNINGHAM, JENNIFER GOGGANS, LINDSEY JONES,  CORI KRESGE, DANIEL MADOFF, RASHAUN MITCHELL,  MARCIE MUNNERLYN, SILAS RIENER, GLEN RUMSE, JAMIE SCOTT, MELISSA TOOGOOD

Δυο ταινίες της Filmtrade στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2020

Ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης,  το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  γιορτάζει την τέχνη του ντοκιμαντέρ μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, προσελκύοντας περισσότερους από 80.000 θεατές και επισκέπτες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου.

 

Δυο ταινίες της Filmtrade περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

 

 «ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΑΜΑ (For Sama)»

σκην. Waad al-Kateab & Edward Watts

 

Μια «επιστολή αγάπης» από την Ουάντ στη Σάμα, την κόρη της, που αφηγειται τη ζωή της για πέντε χρόνια στο Χαλέπι, καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά καταρρέει. Η απώλεια, η χαρά, η θυσία, η σχετικότητα των πραγμάτων και το μοιραίο δίλημμα: να μείνεις ή να φύγεις;… Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πηγαίο, πιο αληθινό και πιο θαρραλέο.

Δείτε το trailer: https://youtu.be/GIV8Hxa-LTM

 

 «ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ»

της Αγγελικής Αντωνίου

 

Η ταινία παρουσιάζει τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας και τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί αθόρυβα στην φροντίδα τους, σε ένα συγκινητικό οδοιπορικό πέντε ετών.  Οι Άγνωστοι Αθηναίοι αποκαλύπτουν ανεξερεύνητες διαδρομές στην καρδιά της Αθήνας και σκιαγραφούν ένα διαφορετικό, αυθεντικό πορτρέτο μιας πόλης που αλλάζει συνεχως.

Δείτε το trailer: https://youtu.be/RFnr-UqphA4

 

 

 

 

Η Filmtrade στο Φεστιβάλ Κινημ/φου Θεσσαλονίκης 2019

 

 

 

 

Ελληνική πρεμιέρα για την ταινία «Two of Us»  του Filippo Meneghetti,

στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2019 (Ανοιχτοί Ορίζοντες Another Take )

Διανομή: Filmtrade

Πρόγραμμα Προβολών:
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ 07 Νοεμβρίου 2019, 17:15
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ 08 Νοεμβρίου 2019, 20:30

 

 

Επίσης, η ταινία «Οι Μonos» του Alejandro Landes προβάλλεται στο Διεθνές Διαγωνιστικό

του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2019

Διανομή: Filmtrade

*Βραβείο Ειδικής Επιτροπής Δραματικό Παγκόσμιο Σινεμά – Sundance 2019, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Κολομβιανού Σινεμά – Cartagena FF 2019, Βραβείο Blue Angel – Art FF 2019, Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική – Buenos Aires International Festival of Independent Cinema 2019.

Πρόγραμμα Προβολών:
ΟΛΥΜΠΙΟΝ στις 08 Νοεμβρίου 2019, 18:00 και
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ στις 09 Νοεμβρίου 2019, 15:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νεα συναρπαστική ταινία του François Ozon «ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ» κερδίζει την Αργυρή Άρκτο (Φεστιβάλ Βερολίνου 2019)

H ταινία του του François Ozon «ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ» (By the grace of God)  είναι εμπνευσμένη από πρόσφατη πραγματικη ιστορία που αφορά στην σεξουαλική παρενόχληση παιδιών στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας. Ειδικοτερα, η ταινία βασιστηκε στην υποθεση του Πατέρα Bernard Preynat, στον οποίο εχουν απαγγελθει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση περισσοτερων απο 80 αγοριών…

Ο Preynat υποβαλλοντας μυνηση θελησε να ματαιωσει την εξοδο της ταινιας στην Γαλλια μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη του.  Το Γαλλικο Δικαστηριο απερριψε το αίτημα τουΗ ταινια βγηκε στην Γαλλία στις 20 Φεβρουαρίου.

Στις ελληνικές αίθουσες στις 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 από την Filmtrade!

 

«A compelling drama»
– IndieWire

«Superbly acted and highly controlled»
– Screen International

«Persuasively acted, elegantly shot, subtly scored and briskly edited»
– The Hollywood Reporter

ο Ρούπερτ Έβερετ στην Αθήνα για την πρεμιέρα «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΚΑΡ»

O σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός Ρούπερτ  Έβερετ βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας του «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΚΑΡ» 

Ο αγαπημένος Άγγλος ηθοποιός Ρούπερτ  Έβερετ βρέθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου για την πρεμιέρα της ταινίας του «Ευτυχισμένος Όσκαρ» που θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Με την γοητεία και την ευγένεια που τον διακρίνει απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού, που τον υποδέχτηκε με πολύ ζεστασιά και ενθουσιασμό.

Όταν ρωτήθηκε για την παραγωγή και την προετοιμασία της ταινίας, ο Ρούπερτ Έβερετ απάντησε:  «το να κάνεις μια ταινία είναι σαν να κάνεις ένα μωρό. Εκείνη την στιγμή δεν θέλεις ούτε να το σκέφτεσαι, αλλά αργότερα το αγαπάς τόσο πολύ που θέλεις να το ξανακάνεις. Επίσης, κατά μία έννοια το ότι η όλη διαδικασία παραγωγής της ταινίας διήρκησε τόσο πολύ, τελικά βοήθησε στο να γίνει μια καλύτερη ταινία. Αν η ταινία έχει χαρίσματα, αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε αυτά τα 10 χρόνια προετοιμασίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την σχέση του με τον Όσκαρ Ουάιλντ απάντησε:  «ο Όσκαρ Ουάιλντ άρχισε να με συναρπάζει από την ηλικία των 6, όταν η μητέρα μου, πριν κοιμηθώ τα βράδια, μου διάβαζε τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα». Το θυμάμαι πολύ καλά. Η ιστορία με είχε αναστατώσει και μέχρι να φτάσει στο τέλος ήμουν απαρηγόρητος. Προερχόμενος από στρατιωτική οικογένεια ήταν ενδεχομένως η πρώτη φορά που άκουγα να μιλούν για Έρωτα και Πόνο και για το τρομερό τίμημά τους. Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» υπήρξε καθοριστικό σημείο για εμένα», και πρόσθεσε ότι: «Ο τίτλος του βιβλίου Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα μπορούσε να είναι ο τίτλος και για τον ίδιο τον Όσκαρ Ουάιλντ. Με έναν τρόπο υπήρξε ο ίδιος ένας ευτυχισμένος πρίγκιπας».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο μοναδικός εγγονός του Όσκαρ Ουάιλντ και μελετητής του έργου και της ζωής του, Μέρλιν Χόλλαντ, έχει δηλώσει ιδιαίτερα συγκινημένος από τον ακριβή τρόπο με τον οποίο η ταινία του Ρούπερτ Εβερετ αποδίδει την προσωπικότητα του παππού του.  «…This film’s got it right. …Η ταινία κατάφερε να αποτυπώσει το πνεύμα και την ιδιοφυία αυτού του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρούπερτ Έβερετ έχει σκηνοθετήσει, έχει γράψει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ευτυχισμένος Όσκαρ» που θα προβάλλεται σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από  29 Νοεμβρίου 2018.