Πρωτότυπος τίτλος

La extorsión

Είδος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΘΡΙΛΕΡ

Σκηνοθεσία

Martino Zaidelis

Πρωταγωνιστούν

  • Guillermo Francella
  • ,
  • Pablo Rago
  • ,
  • Andrea Frigerio

Παραγωγή

Particular crowd, 100 Bares

Έτος

2023

Χώρα

Αργεντινή

Γλώσσα

Ισπανικά

Διάρκεια

106'

Ένας πιλότος αναγκάζεται από τις μυστικές υπηρεσίες να μεταφέρει μυστηριώδεις βαλίτσες στα ταξίδια του στην Ισπανία. Τι κρύβεται όμως μέσα σε αυτές;

ΣΥΝΟΨΗ:
Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος πολιτικής αεροπορίας. Λατρεύει την δουλειά του αλλά κρύβει ένα μυστικό. Όταν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ανακαλύπτουν το πρόβλημα αρχίζουν να τον εκβιάζουν. Ο Αλεχάνδρο εξαναγκάζεται, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, να μεταφέρει μυστηριώδεις μαύρες βαλίτσες στην συνηθισμένη του διαδρομή μεταξύ Μπουένος Άιρες και Μαδρίτης. Τα μυστικά των μαύρων βαλιτσών σύντομα βυθίζουν τον ίδιο και την οικογένεια του σε έναν κόσμο ίντριγκας και διαφθοράς, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε.
Ο Αλεχάνδρο τώρα πρέπει να τρέξει για την ζωή του.

Director´s Statement | Σημείωμα του σκηνοθέτη:
«Το μυστικό της μαύρης βαλίτσας» είναι μια ιστορία που με συνεπήρε από την πρώτη ανάγνωση. Και ευτυχώς τα βρήκαμε γρήγορα με τους πρωταγωνιστές: Guillermo Francella (The Robbery of the Century, The Clan, The Secret in Their Eyes) και τον Pablo Rago. Είναι από αυτές τις Χιτσκοκικές ιστορίες που πάντα ονειρευόμουν να σκηνοθετήσω γιατί αιχμαλωτίζουν τον θεατή στο πρώτο δευτερόλεπτο και δεν τον αφήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να καθίσει ήσυχος στην καρέκλα του καθώς υποφέρουμε λόγω της αβέβαιης και άβολης μοίρας που περιμένει τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Francella.
Ένας απλός άνθρωπος, ερωτευμένος με το επαγγέλμά του ως κυβερνήτης αεροπλάνου και με τη σύζυγό του, κρύβει ένα μικρό και ασήμαντο μυστικό. Ολόκληρη η ταινία είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος εκβιασμός που απειλεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη του μυστικού και επομένως στη γνώση της πιο σκοτεινής πλευράς του χαρακτήρα του, που ο πρωταγωνιστής ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει.


Πώς ένας απλός άνθρωπος ξεφεύγει ζωντανός από τα νύχια της μαφίας των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του; Ένα δυναμικό θρίλερ, με μεγάλη οπτική ενέργεια, με πολλή κίνηση και ρυθμός που δεν αφήνει ανάπαυλα. Ένας καταπιεστικός και όλο και πιο ασφυκτικός κόσμος για έναν χαρακτήρα του οποίου η ζωή θα είναι μόνιμα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το μόνο που μένει στον πρωταγωνιστή είναι να κάνει έκκληση στη φαντασία του για να επιβιώσει.

23/05/2024 ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ