ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD

Πρωτότυπος τίτλος

Supernova

Είδος

Δραματική

Σκηνοθεσία

Harry Macqueen

Πρωταγωνιστούν

  • Colin Firth
  • ,
  • Stanley Tucci
  • ,
  • Pippa Haywood
  • ,
  • James Dreyfus

Παραγωγή

QUIDDITY FILMS - THE BUREAU

Έτος

2020

Χώρα

UK

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

95'

Από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο HARRY MACQUEEN (Hinterland), η ταινία «Σουπερνόβα» είναι μια σύγχρονη συγκινητική ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού, που οργανώνει ένα road trip για να επανασυνδεθεί με φίλους, συγγενείς και μέρη από το παρελθόν τους.
Ο Σαμ (COLIN FIRTH) και ο Τάσκερ (STANLEY TUCCI) έχουν ζήσει είκοσι χρόνια μαζί και τώρα είναι περισσότερο ερωτευμένοι από ποτέ. Αλλά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο, η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει. Καθώς η κατάσταση του Τάσκερ επιδεινώνεται, ο Σαμ αναγκαστικά θέτει τη ζωή του σε αναμονή για να φροντίσει τον σύντροφό του. Ο κοινός τους χρόνος έχει γίνει η πιο σημαντική πτυχή της ζωής τους και τώρα πια κάθε στιγμή που μοιράζονται έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα. Αποφασίζουν λοιπόν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι, ώστε όσο ο Τάσκερ είναι σε θέση να ταξιδέψει, να ξαναδεί φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθεί στα μέρη που έχει αγαπήσει.
Ενώ, ο Τάσκερ ήταν κάποτε ο «βράχος» του Σαμ, τώρα εναπόκειται στον Σαμ να αναλάβει τον έλεγχο και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε ο αγαπημένος του σύντροφος να ζει στιγμές χαράς και κανονικότητας. Όμως αυτές οι στιγμές χρωματίζονται από την αντιπαράθεση αυτής της εξωτερικής αποφασιστικότητας του Σαμ και του εσωτερικού αγώνα του να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει. Εντωμεταξύ, ο Τάσκερ γνωρίζει ότι η κατάστασή του έχει τεράστια επίδραση στις ζωές και των δύο και ότι αρχίζει πια να χάνει τον έλεγχο του εαυτού του.
Στην πορεία του ταξιδιού οι ιδέες που έχει ο καθένας τους για το μέλλον τους αρχίζουν να συγκρούονται. Μυστικά αποκαλύπτονται, προσωπικά σχέδια ξετυλίγονται και η αγάπη δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Τελικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ερώτημα τί σημαίνει η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον στα πλαίσια της μη αναστρέψιμης ασθένειας του Τάσκερ.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ COLIN FIRTH (The Secret Garden, The King’s Speech) πρωταγωνιστεί ως Sam μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ STANLEY TUCCI (The King’s Man, The Lovely Bones) ως Tusker. Το ευρύτερο καστ περιλαμβάνει την Pippa Haywood (Green Wing της TV) ως Lilly, τον Peter Ο Macqueen ως Clive και τον James Dreyfus (Notting Hill) ως Tim.
 
Διαρκεια: 95’
Γλώσσα: Αγγλικά
Σενάριο – Σκηνοθεσια: HARRY MACQUEEN
Πρωταγωνιστούν: COLIN FIRTH, STANLEY TUCCI
 
ΣΟΥΠΕΡΝΟΒΑ (27 Mαΐου, στους θερινούς κινηματογράφους)