Πρωτότυπος τίτλος

NAPSALLTA

Είδος

Δραματική

Σκηνοθεσία

László Nemes

Πρωταγωνιστούν

  • Juli Jakab
  • ,
  • Vlad Ivanov

Παραγωγή

Laokoon Filmgroup

Έτος

2018

Χώρα

Γαλλία, Ουγγαρία

Γλώσσα

Ουγγρική

Διάρκεια

142'

ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη László Nemes που καθήλωσε τους πάντες με τη βραβευμένη με Όσκαρ πρώτη του ταινία Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ.

ΣΥΝΟΨΗ:

1913. Βουδαπέστη, στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή Ιρις Λάιτερ (Juli Jakab) φτάνει στην Βουδαπέστη ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της.

Παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης Οσκαρ Μπρίλλ (Vlad Ivanov)  δεν δέχεται να την προσλάβει. Eκείνη την στιγμή γίνονται στο κατάστημα προετοιμασίες για να υποδεχτεί πολύ σημαντικούς επισκέπτες και ένας άνδρας προσεγγίζει την Ιρις αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο -και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.

Αρνούμενη να φύγει από την πόλη, η Ιρις  αρχίζει να αναζητά τον Κάλμαν Λάιτερ, τον μοναδικό της συνδετικό κρίκο με το χαμένο της παρελθόν. Η αναζήτηση της την φέρνει μακριά από τα λαμπερά φώτα του καταστήματος Λάιτερ, στους σκοτεινούς δρόμους μιας Βουδαπέστης που αρχίζει να αντανακλά την αναστάτωση ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.

(Περισσότερες πληροφορίες στο Press Kit της ταινίας, βλ. μενού PRESS ROOM  http://www.filmtrade.gr/presskits/ )