ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD

Πρωτότυπος τίτλος

PAS SON GENRE

Είδος

Δράμα - Κομεντί

Σκηνοθεσία

Λουκά Μπελβώ

Πρωταγωνιστούν

  • Εμιλύ Ντενκέν
  • ,
  • Λοίκ Κορμπερύ

Έτος

2014

Διάρκεια

90'

Ο Κλεμέν, ένας νέος Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας μεταφέρεται στην επαρχιακή πόλη Αράς για έναν χρόνο. Απομακρυσμένος από το Παρίσι και την νυχτερινή του ζωή δεν ξέρει πως θα καταφέρει να περάσει αυτός ο χρόνος παρά την βοήθεια του Καντ και του Προυστ..

Η Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια από το Αράς πιστεύει ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων και περνάει τον χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά και τραγουδώντας καρεόκι.

Οταν οι δυό τους συναντηθούν ο έρωτας τους θα είναι δυνατός και θα τους συναρπάσει φέρνοντας τα πάνω κάτω στην ζωή και των δύο.

Είναι όμως ο έρωτας αρκετός να γεφυρώσει τις πνευματικές τους και κοινωνικές διαφορές?

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Το ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ και άλλες ιστορίες περί έρωτος έχει βραβευτεί με τρία βραβεία Μαγκρίτ, τα μεγάλα βραβεία του σινεμά στο Βέλγιο.

Κέρδισε το ΜΑΓΚΡΙΤ Καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της Εμιλί Ντεκέν, το ΜΑΓΚΡΙΤ καλύτερου σεναρίου για την διασκευή του μυθιστορήματος του Φιλίπ Ντεκαίν από τον Λουκά Μπελβώ, και το ΜΑΓΚΡΙΤ καλύτερου ήχου.

Η ταινία επίσης προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο ενώ ήταν υποψήφια επίσης για τα Βραβεία Σεζάρ ( Καλύτερης ηθοποιού, Καλύτερου Σεναρίου) και τα Βραβεία Λυμιέρ (Καλυτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Ηθοποιού, Καλύτερου Σεναρίου).

Η ταινία αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ιταλία όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και ήταν μεγάλη έκπληξη στο box office.