ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD

Σκηνοθεσία

Έτος

2016

Διάρκεια

90'

«ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΑΦΙΝ» (SERAPHINE) υποψήφιο για 9 Σεζάρ.

 

Μετά τις 4 υποψηφιότητες της ταινίας του Μαρτέν Προβόστ «Το Χάρισμα της Σεραφίν»  στα βραβεία Lumiere (μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας) και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας Lumiere που κέρδισε η Γιολάντ Μορό, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των βραβείων Σεζάρ την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώνουν τον καλλιτεχνικό θρίαμβο της ταινίας και την καθιστούν μία από τις σημαντικότερες γαλλικές παραγωγές της χρονιάς.

Η ταινία, η δεύτερη της χρονιάς σε αριθμό υποψηφιοτήτων, διακρίθηκε σε εννέα κατηγορίες:

 

Καλύτερη ταινία,

σενάριο,

Α΄ γυναικείος ρόλος,

φωτογραφία,

πρωτότυπη μουσική,

καλλιτεχνική διεύθυνση,

κοστούμια, και

ήχο.

 

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στη Γαλλία άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο σε περιορισμένο κύκλωμα με εξαιρετικές κριτικές. Ιδιαίτερα η ερμηνεία της Γιολάντ Μορό, που είναι και από τις επικρατέστερες στην κατηγορία του Α’ γυναικείου ρόλου, έλαβε διθυραμβικά σχόλια.

 

Ταυτόχρονα με την προβολή της ταινίας στις γαλλικές αίθουσες, διοργανώθηκε στο Μουσείο Maillol στο Παρίσι αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Σεραφίν ντε Σενλίς, στη βιογραφία της οποίας βασίστηκε η ταινία, με πολύ μεγάλη επιτυχία που ανάγκασε τους διοργανωτές να δώσουν δύο φορές παράταση στη διάρκειά της.