Η «Κυνηγός με τον αετό», η Αϊσολπάν Νουργκάιβ, και ο πατέρας της, νομάδες από τα όρη Αλτάι της Μογγολίας, ταξίδεψαν ως την Αθήνα και μας διηγήθηκαν πώς ένα κορίτσι 13 ετών αποφασίζει να εκπαιδευτεί στο κυνήγι με αετό, μια παράδοση 2000 ετών, που αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους άντρες.

«Αγαπούσα από μικρή τους αετούς. Ήμουν 10 ετών όταν έφυγε στον στρατό ο μεγάλος αδελφός μου και εγώ ανέλαβα να φροντίζω τον αετό του. Έτσι, όλο και περισσότερο μεγάλωνε επιθυμία μου να γίνω κυνηγός με αετό»,  είπε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η κυνηγός με τον αετό» που έγινε στις 4 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό. «Από τότε που ολοκληρώθηκε η ταινία η ζωή μας έχει αλλάξει τελείως. Μαζί με τον πατέρα μου ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο, γνωρίζουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Στην τοπική κοινωνία, όπου ζούμε, είμαστε αναγνωρίσιμοι πλέον, όλοι μας χαιρετούν στο δρόμο και παρ’ όλες τις αρχικές επιφυλάξεις, τώρα τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες έχουν απολύτως αποδεχτεί αυτό που έχω κάνει» τόνισε η Αϊσολπάν σε σχετική ερώτηση. 

«Η Αϊσολπάν είναι ένα πολύ γενναίο κορίτσι, ιππεύει άλογα, σκαρφαλώνει στα βουνά, δεν φοβάται το κρύο. Η απόφασή της να γίνει κυνηγός με αετό έγινε απόλυτα σεβαστή από εμένα και την μητέρα της, γιατί πιστεύω ότι ένα κορίτσι, μπορεί να καταφέρει ακριβώς ό,τι και ένα αγόρι, εάν το θέλει πραγματικά», δήλωσε ο κ. Νουργκάιβ, πατέρας της Αϊσολπάν.

Για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, η Αϊσολπάν και ο πατέρας της  ταξίδεψαν στην Αθήνα από τα μακρινά όρη Αλτάι της Μογγολίας, και ήταν παρόντες στην αίθουσα του κινηματογράφου «Δαναός», όπου οι θεατές συγκινημένοι με την ιστορία της νεαρής κυνηγού, τους καταχειροκρότησαν εγκάρδια, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και τους κατέκλυσαν με ερωτήσεις. Στην συνέχεια της παραμονής τους στην Αθήνα, η Aϊσολπάν με τον πατέρα της  επισκέφτηκαν τον χώρο της Ακρόπολης, περπάτησαν στην Πλάκα, φωτογραφήθηκαν μπροστά από το Ηρώδειο και επισκέφθηκαν την Σχολή Hill, όπου συνομίλησαν με τα παιδιά, που τους αγκάλιασαν με περιέργεια αλλά και θαυμασμό.

Η ταινία «Η κυνηγός με τον αετό» του Όττο Μπελ, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Απριλίου, από την Filmtrade. 

Trailer HD με ελλην. υποτιτλους